MOVING THE WORLD TO END HUNGER 2022

Facts om “Moving the World to End Hunger”:

  • Et samarbejde mellem Soroptimist International, Stop Sult Fonden og FN’s World Food Programme (WFP).
  • Hvert år afholder lokale SI klubber over hele landet aktiviteter for at skabe opmærksomhed omkring og indsamle penge til WFP’s skolemadsprogram i Burkina Faso.
  • I 2021 blev der indsamlet DKK 338.000 svarende til at 995 skolebørn blev sikret nærende skolemad hver dag i et helt år. 35 Danske SI klubber deltog i Moving the World to End Hunger
  • I 2020 blev der indsamlet DKK 175.000 svarende til, at 570 skolebørn blev sikret nærende skolemad hver dag i et helt år. 25 klubber deltog i Moving the World to End Hunger.
  • Det koster DKK 1,70 at give et barn et næringsrigt måltid gennem WFP’s skolemadsprogram.
  • Siden 2012 har Soroptimist International Danmark indsamlet 1, 6 millioner kroner, hvilket betyder, at 4655 børn er blevet sikret et nærende skolemåltid i et år. 
  • Yderligere information om samarbejde mellem Soroptimist International, Stop Sult Fonden og WFP findes på Stop Sult Fondens Facebook side: https://www.facebook.com/stopsult/
  • Yderligere information om WFP’s arbejde i Burkina Faso findes her: http://www.wfp.org/countries/burkina-faso/home

 

Facts om Skolemadsprogrammet i Burkina Faso:

 

 • FN’s World Food Programme (WFP) i Burkina Faso vil i 2022 sikre skolemad til 188.000 skolebørn. 73.000 gennem det regulære skolemadsprogram og 115.000 skolebørn gennem Emergency School Feeding programmet i regionerne Centre-Nord, Sahel, Est, Boucle du Mouhoun og Nord. WFP vil sikre, at alle skolebørn får to nærende måltider om dagen.
 • For at sikre, at piger færdiggør grundskolen, får familier med døtre i de to ældste klasser i grundskolen, som har en fremmødeprocent på 80% eller mere, ekstra fødevarerationer til resten af familien.
 • Skolemåltider tilskynder generelt forældre i Burkina Faso til at sende og holde deres børn i skole, hvilket sikrer børnene en uddannelse og en bedre fremtid.
 • Skolemadsordningen sikrer samtidig, at børnene bliver i stand til bedre at følge undervisningen. Det er svært at fokusere på matematik og grammatik, når maven er tom.
 • Kronisk fattigdom kombineret med konsekvenserne af klimaforandringer, konflikt og COVID-19 har resulteret i gentagne fødevarekriser. Dertil kommer, at fødevarepriserne atter forventes at stige voldsomt. Det har gjort det meget svært for landbrugere og andre i de berørte regioner at få råd til at sende deres børn i skole.
 • Sahel regionen er en af de fattigste i Burkina Faso og andelen af børn, der kommer i skole, er en af de laveste i landet. Andelen er faldet markant på grund af usikkerheden og de deraf følgende interne fordrivelser. I slutningen af februar 2022 var over 3400 skoler blevet tvunget til at lukke, hvilket er gået ud over flere end 525.000 skoleelever.
 • Den alvorlige humanitære krise har gjort det helt afgørende at fastholde skolemadsprogrammet i Burkina Faso, for at holde børn i skole, hvor det er muligt, og for at dække de akutte humanitære lidelser og behov i områder med store koncentrationer af intern fordrevne.
 • I lyset af konflikten og dens humanitære konsekvenser hjælper skolemadsprogrammet med at holde børnene i skole og giver dem bedre perspektiver for fremtiden. I samarbejde med regeringen og andre humanitære organisationer intensiverer WFP indsatsen for at sikre de fremskridt, der allerede er sket i forhold i uddannelsessektoren. Emergency school feeding programmet sikrer, at en generation ikke bliver tabt.

Facts om Burkina Faso

Hovedstad                                               Ouagadougou

Areal                                                         274.000 km2

Indbyggertal                                           20,9 million

Sprog                                                       Fransk (officielle sprog)

Forventet levealder                           61,6 år (UNDP Human Development Index 2021)

Burkina Faso er et af de fattigste lande i verden – det rangerer som nummer 182 ud af 189 lande på UNDP’s Human Development Index (2021). Landet har begrænsede naturressourcer og omkring 80% af befolkningen lever af de afgrøder, de selv dyrker og er dermed meget sårbare over for den periodiske tørke, som rammer landet.

One thought on “MOVING THE WORLD TO END HUNGER 2022

 1. Det ser rigtig spændende ud – jeg glæder mig til at følge og deltage🚴🏽‍♀️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...