MOVING THE WORLD TO END HUNGER 2023

FAKTA OM MOVING THE WORLD TO END HUNGER:

 • Et samarbejde mellem Soroptimist International, Stop Sult Fonden og FN’s World Food Programme (WFP).
 • Hvert år afholder lokale SI klubber over hele landet aktiviteter for at skabe opmærksomhed omkring og indsamle penge til WFP’s skolemadsprogram i Burkina Faso.
 • I 2022 blev der indsamlet DKK 343.262 hvilket svarer til at give 950 skolebørn et næringsrigt skolemåltid hver dag i et helt år. 39 klubber deltog i Moving the World to End Hunger.
 • Siden 2012 har Soroptimist International Danmark indsamlet DKK 1.925.890, hvilket svarer til at sikre 5.500 børn et nærende skolemåltid i et år.
 • Yderligere information om samarbejde mellem Soroptimist International, Stop Sult Fonden og WFP findes på Stop Sult Fondens Facebook side: https://www.facebook.com/stopsult/
 • Yderligere information om WFP’s arbejde i Burkina Faso findes her: http://www.wfp.org/countries/burkina-faso/home

 FAKTA OM SKOLEMADSPROGRAMMET I BURKINA FASO:

 • FN’s World Food Programme (WFP) i Burkina Faso vil levere måltider til 235.070 skolebørn i 2023. 101 200 skolebørn gennem det almindelige skolemadsprogram og 133 870 skolebørn gennem nødprogrammet for skolemad i regionerne Centre-Nord, Sahel, Est, Plateau Central, Boucle du Mouhoun og Nord. WFP vil sikre at alle skolebørn får to næringsrige måltider om dagen.

 • For at sikre at piger gennemfører grundskolen vil husstande med døtre i de to ældste klasser af grundskolen, som har en fremmødeprocent på 80 % eller derover, modtage madrationer til resten af familien. 38 704 piger vil modtage madrationer eller kontanter gennem disse aktiviteter.

 • Skolemåltider tilskynder generelt forældre i Burkina Faso til at sende og holde deres børn i skole, hvilket sikrer børnene en uddannelse og en bedre fremtid.
 • Skolemadsordningen sikrer samtidig, at børnene bliver i stand til bedre at følge undervisningen. Det er svært at fokusere på matematik og grammatik, når maven er tom.

HVORFOR ER SKOLEMÅLTIDER VIGTIGE I BURKINA FASO?

I Burkina Faso er skolemåltider et vigtigt sikkerhedsnet for sårbare familier som også letter den økonomiske byrde som familierne har for at forsørge deres børn. Ernæringsrige måltider er med til at reducere sult og fejlernæring blandt eleverne, hvilket gør dem i stand til at lære bedre. Det er svært at fokusere på matematik og grammatik, når maven er tom. Desuden er skolemad og ekstra fødevarerationer til resten af familien fortsat et stærkt incitament for forældre til at holde deres børn i skole. Dette forbedrer uddannelsesresultaterne og samtidig mindsker omfanget af børnearbejde, tvangsægteskaber, tidlig graviditet og kønsbaseret vold, især blandt piger. I et klima med usikkerhed og konflikt giver skolegang også en følelse af normalitet og stabilitet under kriser. Skolemadsprogrammet sikrer at en generation ikke går tabt.

UDFORDRINGER, SOM LANDET STÅR OVER FOR:

Kronisk fattigdom kombineret med virkningerne af klimaændringer, konflikt og COVID-19 har resulteret i tilbagevendende fødevarekriser. Desuden forventes fødevarepriserne atter at stige kraftigt. Dette har gjort det svært for landbrugere og andre i de berørte regioner at få råd til at sende deres børn i skole. Skolebørn i Burkina Faso er også dybt berørt af landets forværrede sikkerhedssituation, som efterlader dem uden adgang til undervisning og skolemad hvilket har vedvarende negative virkninger på deres sundhed og kognitive udvikling. Pr. december 2022 tvang konflikt og vold over 6.200 skoler til at lukke, hvilket har forhindret mere end en million børn i at få formel uddannelse i Burkina Faso.

STIGENDE PRISER I BURKINA FASO:

 • Prisen på korn i december 2022 er 78% højere end sæsongennemsnittet for de seneste fem år og 37% højere end december 2021 (national gennemsnitspris).
 • Prisen på gødning er 127% højere end i januar 2021. Prisen på brændstof er 24% højere end i januar 2021.

Facts om Burkina Faso

Hovedstad                                               Ouagadougou

Areal                                                         274.000 km2

Indbyggertal                                           20,9 million

Sprog                                                       Fransk (officielle sprog)

Forventet levealder                           61,6 år (UNDP Human Development Index 2021)

Burkina Faso er et af de fattigste lande i verden – det rangerer som nummer 182 ud af 189 lande på UNDP’s Human Development Index (2021). Landet har begrænsede naturressourcer og omkring 80% af befolkningen lever af de afgrøder, de selv dyrker og er dermed meget sårbare over for den periodiske tørke, som rammer landet.

1 Kommentar on “MOVING THE WORLD TO END HUNGER 2023

 1. Det ser rigtig spændende ud – jeg glæder mig til at følge og deltage🚴🏽‍♀️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait